Чому Україна не має успіху на зимовій олімпіаді з’ясовували на Тернопільщині

Не найкращі результати показують на зимовій Олімпіаді українські спортсмени. Біатлоністи, на яких покладали найбільші надії, не потрапили на високі позиції.


У чоловічій гонці переслідування найвище піднявся тернопільський спортсмен Дмитро Підручний – на 34-ту позицію, у жіночій – Віта Семеренко на 18-ій. У спринті лідерами також є ці спортсмени – Дмитро Підручний на 21-ій позиції, Віта Семеренко – на 14-ій.
Чому Україна не має успіху на зимових олімпіадах з’ясовували кореспонденти 1+1 для сюжету ТСН. Вони перевірили умови, в яких починають спортивний шлях, у Києві та Тернопільщині. В області увагу привернула біатлонна база у Підгородньому, де є проблеми з фінансуванням, а також з сусідами на території.
– Фінансування спортивної бази припинили 2 роки тому, – зазначив президент федерації з біатлону Тернопільської області Віктор Щур. – Тож тримаємось за власні кошти та кошти федерації.



Також проблеми складають сусіди – поблизу побудували столярний цех, що шкідливо для здоров’я дітей.
Також поблизу лижної траси планують будівництво житлового кварталу. Це стане серйозною перешкодою для тренувань. Тренер Ігор Починок зауважує, такої критичної ситуації для бази за 40 років не було.
Про проблеми біатлонної бази у Підгородньому ТЕРЕН також писав ТУТ

Джерело.