Наявність фабрик на території Росії – слабке місце нацбезпеки, – Наливайченко

Наявність “сліпих”, “глухих” та інших трастів, у тому числі і фабрик на території Росії, – це слабке місце національної безпеки України. Ще два з половиною роки тому можна і треба було ліквідувати цю слабину, зауважив лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко, відповідаючи журналістам сайту Realist на питання про Липецьку фабрику президента України.

1477650161-politika-valenti-n-nalivaychenko-jpg

Екс-керівник СБУ наголошує, що “п’ята колона” в Україні нікуди не зникла. Особливо цинічно виглядає, коли навіть зараз депутати від влади обслуговуються в «Сбербанку Росії». Саме через цю установу фінансувалася Компартія України, зокрема олігархом Григоришиним, який змінив російське громадянство на українське.

“У мене величезне питання: хто провів контррозвідувальну перевірку перед тим, як надати Григоришину громадянство? У матеріалах СБУ він неодноразово проходив як особа, що незаконно фінансувала діяльність Компартії України. На кого зараз скеровані ці грошові потоки? Чому депутати від БПП з’являються в цих схемах і в “Сбербанку Росії”?” – зазначає Наливайченко

На державній посаді ти не можеш займатися ані бізнесом, ані офшорами. Мова зараз іде конкретно про Ігоря Кононенка. Щодо нього має бути проведена кримінальне розслідування. В суді має бути дана відповідь, скільки та через які офшори він виводив кошти? Може, хтось із свідків наважиться дати свідчення, якщо їх захистити. Таких корупціонерів у владі треба карати у відкритих судах.