З’явилися жахливі деталі смертельної стрілянини у школі США

17 загиблих в американській школі, серед них більшість – підлітки. Це справа рук 19-річного Ніколаса Круза, якого раніше виключили з навчального закладу.

Навчальний день у школі Дугласа, що у Флориді закінчився кривавою стріляниною. Нападник увімкнув пожежну сигналізацію, дочекався поки учні вибіжать у коридори і відкрив вогонь. Внаслідок нападу загинуло 17 людей. Багато потерпілих перебувають у лікарні, троє з них у важкому стані.

“Всього ми отримали 17 пацієнтів. Двоє з них померли у лікарні.



Троє зараз у критичному стані, ще троє стабільні”, – прокоментував лікар Еван Бояр.

Інший лікар Ігор Ничипоренко заявив, що деякі пацієнти отримали серйозні травми. Дітям пощастило, що лікарня є поруч школи.

Нападником виявився колишній учень школи 19-ти річний Ніколас Круз, якого відсторонили від навчання. Він мав при собі протигаз, димові шашки та рушницю АР-15 з якої і відкрив вогонь по учнях. Правоохоронці швидко прибули на місце інциденту. Їм вдалося затримати нападника. Однак, мотиви його нападу наразі невідомі.

Наразі я можу сказати, що стрілець був учнем цієї школи. До сьогоднішнього дня він навчався в іншій школі. Однак, через федеральні закони та права конфіденційності студентів я не можу надати вам більш детальної інформації,
– зазначив начальник управління поліції штату Флорида Роберт Ронді.

За словами очевидців та самих учнів, те, що відбувалося у школі, було просто пеклом. Комусь вдалося втекти на вулицю. А хтось залишився у класах, ховаючись за столами та шафами.

Правоохоронці та спецпідрозділи евакуювали усіх. Деяким учням першу допомогу надавали на вулиці просто перед школою. В місті оголосили траур, а сам навчальний заклад закрили на тиждень.

Я був у класі. Все, що я чув це – постріли. Коли поліція прийшла, щоб вивести мене та решту учнів, ми бачили багато тіл, які просто лежали на землі,
– сказав учень Макс Чарльз.

Озброєні напади на школи у США – це не рідкість. З 2013 року експерти нарахували майже три сотні таких інцидентів. Напад у Флориді вже шостий від початку цього року. Питання обмеження прав на носіння зброї вже довгий час обговорюють в американському суспільстві. Проте поки жодних конкретних кроків у цьому напрямку законодавці не зробили.

Нагадаємо, що у американському штаті Флорида група невідомих людей відкрила вогонь по натовпу підлітків у парку, який розташований поблизу школи.

Джерело.