У одній із шкіл Чорткова впроваджують дистанційне навчання

Напевно, усім відомо, що на даний час у всіх школах Чорткова призупинене навчання ( карантин). Діти радіють  зимі та позаплановим канікулам, але вчитись також треба, адже кінець навчального року уже не за горами. Вихід із ситуації знайшли у Чортківській гімназії імені Маркіяна Шашкевича, за час карантину вони ввели у дію дистанційне навчання.

З ініціативи дирекції школи, в лиці Великоборець Наталії Ігорівни, за час призупиненого навчання (карантину) у гімназії було зорганізоване  і введене в дію дистанційне навчання для учнів усіх гімназійних класів. Ще до початку вимушених канікул учнів зареєстрували на пошті Gmail, це  потрібно для того, щоб дитина будучи вдома могла вільно спілкуватись із вчителем у віртуальному класі, отримуючи відповідні матеріали та завдання для навчання та самоосвіти.  У перші дні карантину відбувались навчання та тренінги для вчителів, на яких педагоги закладу ознайомились як працюють Google-класи та навчились працювати із ними, почерпнули для себе багато цікавої та корисної інформації. Вчителі створили віртуальні класи, у яких  в подальшому будуть працювати з учнями. Після створення таких класів  завантажили туди матеріали та завдання для учнів. Гімназисти відгукнулись на запропонованні завдання та виконали їх, за що будуть відповідно оцінені.

Адміністрація гімназії вважає дане нововведення дуже вдалим, адже це є елементом “переверненого ” навчання( форма активного навчання, яка дозволяє «перевернути» звичний процес навчання таким чином: домашнім завданням для учнів є перегляд відповідних відеофрагментів із навчальним матеріалом наступного уроку, учні самостійно опановують теоретичний матеріал, а в класі час використовується на виконання практичних завдань) та випереджального навчання, що позитивно впливає на зростання активності у навчанні учнів, розвиток співробітництва між учнем та педагогом, а також це є дуже сучасно, що відіграє неабияку роль у праці із дітьми. Робота у Google-класі дозволяє вчителеві покращити свою роботу: покращити роботу із обдарованими дітьми,зацікавити учнів, а також, стимулювати дітей до поглибленішого вивчення того чи іншого предмету. Також потрібно врахувати, що такий вид роботи дає можливість вчителю бути на рівні із учнем.

Джерело.