Тернополянин Тарас Демкура та львів’янин Тарас Возняк продовжують популяризувати творчість Пінзеля

Тернопільський підприємець, громадський діяч і меценат Тарас Демкура 2 грудня мав нагоду завітати до Львівської галереї мистецтв, аби привітати відомого українського культуролога, політолога, головного редактора і засновника Незалежного культурологічного журналу «Ї» Тараса Возняка з нещодавнім його призначенням на посаду генерального директора галереї.

1480840999-demkura-15349644_717829531728905_3054067113855440418_n-jpg

«Уперше ми познайомилися на відкритті виставки Іоанна-Георга Пінзеля в Луврі, де тріумфально була представлена українська барокова скульптура ХVIII століття. Тоді Європа та світ відкрили для себе неперевершену українську культурну спадщину», – зазначив Тарас Демкура.

Під час зустріч тернопільський меценат одержав у подарунок каталог «Львівська картинна галерея» і навзаєм спрезентував тритомне видання Михайла Маслія «Золотий вік української естради 60-80 років».

«Приємно, що в ці дні виставка Пінзеля відбувається у Відні в зимовому саду залу Бельведер. Отже, наш бароковий геній тріумфально крокує по світу. Разом з Тарасом Возняком та директором фонду «Підгорецький замок» ми обговорили можливість проведення закриття виставки Пінзеля у Відні з залученням Міністерства закордонних справ, Міністерства культури, Міжнародної торгової палати, Світового конгресу українців, Української координаційної ради, представників бізнесу та громадськості.

 

Я вважаю, що зараз всіляко потрібно підтримувати культурну дипломатію та показати світові, що маємо багатовікову культурну спадщину, що ми – нація, яка по праву займе гідне місце серед в європейській спільноті», – додав Тарас Демкура.