Російсько-українська війна практично щодня забирає життя українських вояків. Однак не про всіх героїв повідомляють наші військові керівники.

15 лютого Тернопільщина втратила свого героя, мешканця шумського села Биківці, 43-річного Олександра Пилип’юка. Чомусь про цього бійця не було жодного повідомлення на офіційній сторінці Тернопільського військового комісаріату – ні в день його смерті, ні в день його похорону.

Невже для військових – смерть солдата-земляка – просто чергова бойова втрата? Не хочеться в це вірити, але в даному випадку приходимо до такого висновку. Тернопільський військовий комісаріат на своїй офіційній сторінці у соцмережі повідомляє про бійця, який став «Людиною року», про вшанування учасників бойових дій на території інших держав, про військових журналістів, які відтепер мають власне свято, про урочистості з нагоди 3-ої річниці з дня створення однієї з військових частин, а от про свого загиблого земляка з Шумщини – жодного слова.

Можливо, так сталося не випадково, адже Олександр Пилип’юк загинув за доволі незрозумілих обставин. Він рік служив за мобілізацією, потім – за контрактом у зоні АТО, а помер за три дні до завершення контракту у мирному Мукачевому (Закарпатська область). Як повідомили його батькам, під час наряду у вояка стався серцевий напад.

Джерело.