Отакої: жителям Тернопільщини повернуть 800 тисяч гривень

Правом на податкову знижку уже виявили бажання скористатися 402 жителя Тернопільщини. І повернути їм планують аж 800 тис. грн податку на доходи фізосіб.


Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області (читайте також – ТУТ, ТУТ і ТУТ).
За перший місяць 2018 року 812 жителів області подали податкові декларації про отримані доходи, – уточнюють у податковій. – Зокрема, 410 декларацій подали громадяни, які зобов’язані були задекларувати свої доходи, а 402 – громадяни, які виявили бажання скористатися правом на податкову знижку. Останні задекларували аж 5,2 млн грн витрат.
Більшість громадян подали декларації для отримання податкової знижки із понесеними витратами на навчання. Таких осіб – 356, або 88,6% від загальної кількості.
Ще 42 жителі області подали декларації зі сплатою страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя, четверо – зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами, один – витрати в оплаті допоміжних репродуктивних технологій, ще один – витрати у вигляді пожертв.
За наслідками перерахунку, цим громадянам нарахували до повернення 800 тис.



грн податку на доходи фізичних осіб. Причому 110 тис. грн податку, або 14% від визначеної до повернення суми, уже віддали.
Нагадаємо, подати декларацію для отримання податкової знижки можна протягом усього року, тобто до 31 грудня включно. Тоді як громадяни, які зобов’язані задекларувати свої доходи, повинні зробити це у 2018 р. не пізніше 2 травня

Джерело.