Люди погрожують перекривати дороги через «Картку тернополянина»

Вчора, 23 лютого, в стінах Тернопільської районної ради відбулася чергова сесія, на якій депутати розглядали актуальні питання, що стосується життєдіяльності району. Втім, на засідання прийшли і незадоволені мешканці району, які вимагали в районного керівництва вирішити проблему із «Картою тернополянина».

— Ми все життя відпрацювали на «Ватрі», «Комбайновому заводі», на «Оріоні» та й не тільки, наповнювали бюджет Тернополя, а зараз, нашим конституційним правом намагаються знехтувати?! Ми не дозволимо цього, усі люди рівні і ми маємо право на безоплатний проїзд в громадському транспорті, — висловлювалися представники громади району.

— У Тернопільському районі тисячі тернополян мають дачі і добираються туди безкоштовно, пред’являючи «особливу» картку. А ми хто? Якісь недолюди? Чому ми, їдучи в місто платимо гроші, а вони, їдучи в район, ні? Де справедливість? Навіщо створювати «потасовки» між людьми, налаштовувати нас брат проти брата? — додає хтось із людей.

— Якщо нас не почують зараз, то ми діятимемо радикально — перекриватимемо дороги у кожному селі, одночасно. І так буде до тих пір, поки про нас не дослухається Надал. Ми готові до акцій і обіцяємо, що нас почують і в Києві. Бо ці картки, то дурня повна! Новація? Ні, це намагання приєднати насильно районні села до обласного центру, — каже Тернополянам мешканка Великої Березовиці пані Ольга.

Своєю чергою, керівники району запевнили, що слова про те, що держава виділяє кошти на покриття видатків на пасажирські перевезення, не що інше, як міф. Гроші район отримує лише на перевезення пільговиків на приміських маршрутах.

Люди пропонували різні варіанти – від скасування «Карти тернополянина» як такої до безоплатного проїзду пільговиків в громадському транспорті при пред’явленні пенсійного посвідчення. Депутати та очільники району прийняли рішення напрацювати механізм вирішення даного питання та звернутися із відповідними заявами на адресу Президента, Прем’єр-міністра та Генеральної прокуратури України, адже цілком згідні з тим, що питання нагнітає соціальну напругу в суспільстві та потребує негайного вирішення.

Джерело.