Злодія, якого тернополянка закрила в квартирі, відпустили

Крадіжка на вул. Золотогірській у квартирі тернополянки закінчилась для зловмисника заставою у розмірі 80 тис. грн. Намагався чоловік викрасти 4 тисячі доларів та 1 тисячу євро. Про обраний  запобіжний захід повідомив заступник начальника управління карного розшуку головного управління нацполіції в області Михайло Шмиглик під час прес-конференції правоохоронців у прес-клубі 26 лютого.

Нагадаємо, злодія 7 лютого вдалось впіймати на вул. Золотогірській завдяки наполегливості сусідки потерпілих. Вона закрила зловмисника у квартирі і зателефонувала у поліцію. Злодієм виявився 29-річний житель Івано-Франківської області, який уже був судимий за подібні злочини.

Загалом, найбільша сума, яку викрадали в області протягом минулого року – 10 тисяч доларів.

Щоб вберегтись від втрати майна, у поліції радять прикріплювати сейфи з цінностями до підлоги або стіни, встановлювати металеві двері та зсувні замки. Для оперативного реагування можна встановлювати сигналізацію із JPS-трекером, який показує територію у радіусі 5м від місця знаходження жертви. Наразі діє акція, яка дозволяє придбати обладнання на 50% дешевше, а для учасників АТО – на 75%

Також у місті на зупинках громадського транспорту, у закладах громадського харчування та магазинах буде діяти кнопка виклику поліції. Про це інформуватиме табличка «Терміновий виклик поліції».

Джерело.