Дітям – радість, батькам – клопіт. Чи потрібні канікули через мороз?

Уже понад тиждень у багатьох школах Тернопільщини – вимушені канікули. Дітлахи пересиджують передвесняні морози вдома, а батькам – клопіт. Адже переважно школи закриті для найменших учнів – 1-4 класи. Таких і самих вдома не залишиш, і з роботи на тиждень ніхто просто так не відпустить. Хто без бабусь, має єдиний вихід – відпустка, і добре, якщо не власним коштом.


Саме проблему доречності вимушених канікул порушила у групі «Моя Лановеччина» у соцмережі Facebook Оксана Жмака.
«Цікавить думка читачів, а особливо батьків школярів, які в даний час перебувають на вимушених «канікулах» у зв’язку із різким погіршенням погодних умов. Доречним було закриття шкіл?» – пише ланівчанка.
Думки дописувачів розділилися.



Дехто вважає, що не такі уже й страшні вдень морози, аби відміняти навчання. Проблема, кажуть, у тому, що з приходом морозів суттєво похолодало у самих шкільних приміщеннях.
«В мене дітей у школі нема, але загалом думка двояка: розумію керівництво школи при такому фінансуванні, але й 1-4-класників змушувати вдома самим сидіти теж безвідповідально. Батькам же на роботу треба» – пише Natalia Lutsyk.
Та більшість батьків все ж зійшлися на думці, що краще зараз вимушені канікули, ніж потім лікарняний, втрачене здоров’я та чималі витрати на лікування.
«Я мама і моя дитина сидить теж вдома. І це добре. Бо краще тиждень дома, аніж потім по лікарнях» – вважає Лариса Шумило

Джерело.