На Тернопільщині роботодавці пропонували вакансії із зарплатою у 12 тисяч гривень

Роботодавці Тернопільщини в заявках про потребу у працівниках все частіше подають у центри зайнятості вакансії із гідною зарплатою.


Так, на заробітну плату в 12273 грн запрошують водіїв тролейбуса, 11 тис. грн пропонували електрозварнику на автоматичних та напівавтоматичних машинах, 10 тис. грн платили за роботу фарбувальника приладів і деталей, токаря-розточувальника, верстатника широкого профілю. 9300-8000 грн на місяць пропонували головному юрисконсульту, електрозварнику ручного зварювання, головному інженеру, геодезисту, налагоджувальнику верстатів і маніпуляторів з програмним керуванням, монтажнику ліфтів. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.
Від 6 тис. до 7 тис.



грн роботодавці готові заплатити кондуктору громадського транспорту, електромонтеру контактної мережі, агроному, дояру, торговельному представнику, електромеханіку з ліфтів, фрезерувальнику, слюсарю, бляхареві, оператору верстатів з ЧПК, вогнетривнику, головному бухгалтеру, інженеру-механіку, модельєру, теплотехніку, покоївці. Чимало було вакансій із заробітком, що перевищував 5 тис. гривень.
«На 1 лютого 2018 року у базі даних служби зайнятості Тернопільщини налічувалося 1,5 тис. вакансій та майже 300 пропозицій роботи, отриманих з інших джерел. Серед них були й малопоширені в області: артист балету, мікробіолог, друкар, садівник, свинар, тваринник, музейний доглядач. Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 4513 грн. що на 13,3% більше, ніж на відповідну дату 2017 року. Відрадно, що цьогоріч у 63% вакансій розмір заробітної плати – вище мінімальної», – сказав директор ОЦЗ.

Джерело.