В Бережанах активісти викрили «точку», де нелегально продавали сурогат

Питання незаконної реалізації спирту на території Бережанського краю уже неодноразово підносилося на різних рівнях. Багато про це написано в електронних засобах масової інформації, знають про це місцеві жителі. Правохоронні органи також обізнані, проте призупинити цей незаконний “бізнес” на Бережанщині ніхто навіть ненамагається.

1480932901-kriminal-produkti-alkogol_41-jpg

Обсяги та методи реалізації незаконного сурогату вражають! У більшості населених пунктів краю, де знаходаться сільські кіоски з-під прилавка торгують цією отрутую. Не пасуть задніх і окремі бережанські підприємці. Минулого тижня активісти “Самооборони Майдану” накрили “на гарячому” місцевого підприємця Л., яка роками під носом правоохоронних органів сміло продає розведений спирт. У народі кіоск, де травлять бережанців, назвали “БАР МОГИЛА”, за збігом обставин, чи жартом долі розташований він через дорогу біля міського кладовища.

Про торгівлю сурогатом не тільки з рук, а й в крамницях активістам не раз повідомляли жителі Бережанщини.



Аби викорінити незаконну спиртову діяльність в районі, слід об’єднати зусилля – вирішили громадські активісти та правоохоронці.

Так як підслідність таких справ передано податковій поліції, громадський активіст Іван Ковалик запропонував вже наступного тижня провести робочу нараду за участі керівництва фіскальної служби та відділу захисту економіки, аби розробити спільний план дій для подолання проблеми. Допомагати зі сторони громадськості готові й самі активісти: надавати інформацію про точки продажу сурогату, допомогти виявляти недобросовісних продавців.