Тернопільщина тішиться, що і її названо неймовірною

Яскравий приклад того, як Україна здатна протистояти газовому шантажу з боку Росії.
Українці – ви неймовірні! Дякую за вашу допомогу і підтримку, – так у Facebook написав голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.


У надрукованому документі, видно що Тернопіль теж активно долучився до всеукраїнського гасла щодо зниження використання газу. Так, за останніх три доби в обласному центрі спожито на 7% менше природного газу.
Водночас, як повідомляє «Нафтогаз України», станом на ранок суботи українська газотранспортна система повністю збалансована і працює в штатному режимі.

Наразі падіння тиску в магістральній системі газопроводів, що виникло через недотримання Газпромом контрактів як на постачання так і транзит газу територією України, повністю зупинено завдяки збільшенню обсягів імпорту газу з європейського напрямку.
Завдяки оперативному впровадженню плану реагування українською владою, а також високому рівню громадянської свідомості українців, які активно долучилися до акції #прикрути та добровільно зменшили температуру у своїх будинках на один градус, за оперативними даними за минулу добу по усім обласним центрам та найбільшим містам України споживання газу скоротилося на приблизно 25 млн куб. м (14%) порівняно з 1 березня.

Джерело.