Одіозний Тернопільський чиновний став магістром

Екс-голова Збаразької районної державної адміністрації, а нині керівник водного господарства у Тернопільській області Анатолій Качка став… магістром. Чиновник успішно завершив навчання у Національній академії державного управління при Президентові України та отримав диплом магістра управління суспільним розвитком.

Чиновник запам’ятався найперше своєю роботою на посаді голови Збаразької РДА. Зокрема, він потрапив у скандал пов’язаний з АТО. Вдова героя, воїна АТО, колишнього голови Збаразької РДА Юрія Горайського, який трагічно загинув під час виконання бойового завдання у зоні АТО Наталя Горайська привселюдно вигнала голову ТОДА Степана Барну і голову Збаразької РДА Анатолія Качку з місця зустрічі тіла покійного. Жінка заявила, що влада області давно хотіла посунути неугодного Юрія Горайського з посади керівника Збаражчини і поставити свого підручного – Анатолія Качку. Що врешті решт і сталося.



Окрім того, жінка у розмові нагадала Качці, як колись в одному із своїх інтерв’ю він наполягав на проходженні психіатричної експертизи для Юрія Горайського.

Також на сайті Президента України була петиція (не набрала відповідної кількості голосів) про звільнення голови Збаразької РДА Анатолія Качки. Ініціатором подання був відомий на Збаражчині воїн АТО Олександр Саричев. У петиції, зокрема, йшлося: «Звільнити Качку Анатолія Ярославовича із займаної посади, як неефективного керівника району та співучасника злочинів. Качка А. Я. покриває свого першого заступника Головатюка Юрія, в якого підроблений військовий квиток. Також Качка А. Я. привласнив кошти, які збирались фермерами району для потреб АТО, здійснює абсолютно провальну діяльність щодо економічного добробуту району, створення робочих місць, кадрової політики».

А перед самим призначенням колектив Тернопільського облуправління водних ресурсів звернувся до голови Держводагенства України. Працівники виступили проти затвердження кандидатури Анатолія Качки на посаді начальника. Однак на «верху» до цього не прислухалися і місяць тому пан Качка був офіційно представлений у якості керівника цієї структури.

Джерело.