Тернопільські волонтери повертають нагороди Президенту

Волонтери АТО з Тернополя не хочуть мати нагород від Президента після розгону наметового містечка під Верховною Радою 3 березня. Вони повертають відзнаки через відсутність адекватної реакції на мітинг з боку влади.

– Після подій 3.03.2018року під ВР України, коли поліція цинічно, ганебно побила воїнів АТО, розумію, що влада не буде вести жодних діалогів з протестувальниками, – пише у Facebook Дмитро Гайдуцький. – Серед них багато моїх побратимів. Тож я, Дмитро Гайдуцький, волонтер та учасник бойових дій, доброволець, повертаю нагороду не зовсім народного президента «за гуманітарну участь в антитерористичній операції»!5.03.18 року передам її прямому представнику президента у Тернопільській області С.С.Барні. Воїни–побратими котрі подали мене на цю нагороду впевнений поставляться із розумінням. Маю честь! Служу Українській Нації!
Також закликають усіх інших бажаючих віддати нагороди на зустріч під стінами ОДА 7 березня о 10 год.
– У зв’язку із відомими подіями 03.03.2018 р під ВР України, зносом наметового містечка, жорстоким побиттям та намаганням принизити ветеранів АТО, а також в зв’язку з тим, що дані події відбувались по узгодженню або вказівці Порошенка П.О.



я особисто, а також від імені бійців і волонтерів, членів ГО «Тернопільська міська організація ветеранів АТО» підтримую започатковану головою Тернопільського обласного осередку ГО «Об’єднання добровольців» Д.Гайдуцьким акцію повернення всіх нагород, отриманих за підписом президента України (зокрема: «відзнаку президента України за участь в АТО» та «відзнаку президента України за гуманітарну участь в АТО»), – пише Дмитро Гайтко. – Всі нагороди будуть повернені голові Тернопільської ОДА Барні С.С., як представнику президента України в області. Повідомляю хто отримав такі нагороди і засуджує вище зазначену подію під ВР України та відсутність адекватної реакції гаранта конституції України і має бажання повернути отримані нагороди: зустріч з нагородами при вході в Тернопільську ОДА 07.03.2018 о 10.00 год. До зустрічі побратими та однодумцями!

Джерело.