В Києві пікетували італійське посольство через жителя Тернопільщини (фото)

14 березня, під стінами італійського посольства у Києві люди пікетувати, аби звільнили бійця батальйону імені Сергія Кульчицького Віталія Марківа, який родом Хоросткова, що на Тернопільщині.
Віталій Марків уже 8 місяців перебуває у тюрмі в Італії. Його вважають винним у смерті італійського журналіста Андреа Рокеллі.


– 2014 рік – історично важливий для новітньої української історії, бо зародився добровольчий рух. Українці не лише стали на захист Батьківщини, а й відкрили очі світу на загрозу російського імперіалізму. Я був присутній разом з Марківим під час боїв поблизу гори Карачун і з усією відповідальністю заявляю: він не винен у загибелі італійського журналіста. Ми очікуємо на реакцію Італії у відповідь на наші чисельні запити, звернення та акції, – говорить командир взводу батальйону ім. Кульчицького, народний депутат Богдан Матківський, пише сайт МНК.
Окрім того, подібні акції регулярно проходять по всьому світу.



Крім показових пікетів над справою постійно працюють юристи, аби довести, що Віталій Марків не винний у загибелі італійського журналіста.
– По всьому світу проходять акції на підтримку Марківа, які вже дають свої результати. Ми знаємо, що італійське посольство у Києві вже передало звернення до свого МЗС. Ми також знаємо, що італійці уважно слідкують за реакцією української громади не лише в Києві, а й по всьому світу. І вони переконуються: ми не кидаємо своїх побратимів. Ця акція – не внутрішня справа Італії, а міжнародна. І ми чекаємо на справедливий суд та звільнення Марківа, – зазначив, співкоординатор міжнародної акції Free Markiv, Дійсний Член МНК, Сергій Кузан.

Джерело.