Руслан Кулик: Кожна тернопільська громада повинна мати партнера з ЄС

Руслан Кулик готовий сприяти громадам Тернопільщини шукати партнерів у країнах ЄС для співпраці. Про це, наш земляк, радник з міжнародної співпраці голови Донецької військово-цивільної адміністрації розповів під час зустрічі з представниками об’єднаних громад, – пише Номер один.

1481103443-lyudi-kulyk-1-jpg

Захід відбувався в рамках проекту “Ефективний розвиток об’єднаних громад”, який організували громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” спільно з Тернопільським регіональним відділенням “Асоціації міст України” за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (National Endowment for Democracy, NED).

Представники об’єднаних громад Тернопільської області протягом 1-2 грудня вивчали основи стратегічного планування, міжнародної співпраці та ефективне управління ресурсами.

На думку пана Кулика, в зв’язку з проведенням АТО на сході нашої держави, очікувати на значні економічні зрушення в країні не варто. Тому доля громад – у їхніх руках. Пора активно вчитися писати проекти і «заводити» кошти з європейських фондів”.

На думку політика, 2017 рік має бути переломним для України. І тому за цей рік «кожна громада має знайти партнера в країнах ЄС та інтенсивно працювати в цьому напрямку: розвивати туризм, втілювати спільні проекти, сприяти бізнесу тощо». «Це наш вектор розвитку”, – зазначив Руслан Кулик, розповівши про успішні приклади залучення європейських інвестицій в українські громади.