Як робити 3D малюнки праскою

Талановитий студент ТНЕУ Кирило Богданюк малює гарячою праскою, використовуючи воскові олівці. Він займається цим близько 5 років і створює картини в техніці енкаустика.

Кирило Богданюк – людина з особливими потребами. Родом із м. Вільнянськ Запорізької області. Народився 25 листопада 1995 року із ДЦП. Рідна мати відмовилась від нього на наступний день.



Їй сказали, що хлопчик не виживе. Його забрали у місцевий дитячий будинок. Зі своєю прийомною мамою Аллою Бехтольд він познайомився у Херсонському будинку-інтернаті. На той час жінка приїхала доглядати за своєю хворою мамою. Вільний час присвятила волонтерській діяльності у будинку-інтернаті. Пані Алла побувала у США, де опанувала цікаву техніку малювання гарячою праскою та восковими олівцями – енкаустику. Тож їй захотілось передати ці знання дітям-сиротам.

Малювання праскою змінило життя і самого Кирила – він знайшов прийомну сім’ю, обрав майбутню професію, допомагає іншим відкрити себе, організовуючи майстер-класи. Юнак настільки відшліфував свою майстерність, що зараз це захоплення приносить йому дохід. Кирило працює волонтером, проводить майстер-класи.

Джерело.