Небайдужі в Тернополі таки заставили правоохоронців працювати

Не так давно створений в Тернополі “Громадський рух протидії рейдерським захопленням та бездіяльності органів державної влади і місцевого самоврядування” таки добився поставленої мети. А саме – заставити правоохоронні органи працювати у справі побиття волонтерів на Теребовлянщині, – повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук громадська активістка Ружена Волянська.

“Ще 10 місяців тому до нас звернулись волонтери по факту того, що їм було нанесено травми середньої тяжкості (тобто, у потерпілих були зламані носи, численні синці, подряпини тощо), а поліція не проводила ні опитування свідків, ні брали покази у самих потерпілих. Не говорячи вже при пошук винуватців, котрих, за твердженнями постраждалих волонтерів, знали довколишні села Теребовлянщини.
Після нашого першого походу 10 місяців тому назад до Богомола О. у цій справі нічого не допомогло.
Згодом, 2 місяці тому ми знову навідались до начальника управління поліції- і знову тиша.
І лише зараз, коли ми об’єднались у “Громадський Рух протидії рейдерським захопленням, бездіяльності органів державної влади і місцевого самоврядування”, і звернулись втретє щодо порушення кримінального провадження і цій справі, віднайдення винних у побитті волонтерів та притягнення винних до відповідальності, дало рух справі!
На сьогоднішній день, лише за тиждень поліцією було зроблено більше, ніж за всі попередні 10 місяців. А саме: порушено кримінальне провадження за фактом нанесення побоїв середньої тяжкості (прошу вибачення, якщо десь допускаю юридичні помилки), знайдено та ідентифіковано осіб, котрі нанесли травми волонтерам.
Тому, ми щотижня будемо навідуватися в поліцію та контролювати хід слідства. Справу буде доведено до кінця і винні понесуть покарання, згідно чинного законодавства”.

Джерело.