Гроші знайшлися: тернополянин заплатив аліменти за п’ять років аби виїхати закордон

Зміни у Законі «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» приносять перші плоди, пише PressCentr

Лише за останній місяць, відколи діють нововведення, державні виконавці Тернопільської області стягнули з боржників аліментів на користь дітей понад 2 мільйони гривень. Про це повідомили у головному територіальному управлінні юстиції по Тернопільській області.

Яскравий приклад – мешканець Борщівського району на утримання власної дитини не давав жодної копійки впродовж п’яти років, але планував подорож закордон. Тож тільки-но за нього взялися державні виконавці, попередивши про неприємний розголос і заборону виїзду, чоловік одразу знайшов понад, 50 тисяч гривень, які не сплачував своїй дитині, пише Терноград.

При головному територіальному управлінні юстиції в області утворено штаб по координації, моніторингу і контролю за виконанням підрозділами державної виконавчої служби (ДВС) рішень по сплаті аліментів.

– На початок року в області відкрито понад 8 тисяч виконавчих проваджень про стягнення заборгованості зі сплати аліментів, а 6 лютого на сайті Мінюсту запрацювала «Дошка ганьби» – реєстр боржників зі сплати аліментів. У найбільш проблемних районах області будуть працювати мобільні групи з ліквідації аліментної заборгованості. Працівники ДВС виїжджатимуть у населені пункти як для надання практичних консультацій населенню, так і для проведення виконавчих дій щодо стягнення аліментної заборгованості,- повідомив начальник головного територіального управління юстиції по Тернопільській області Едуард Кольцов.

Джерело.