Подружжя тернополян створило власний бізнес у Словаччині

Подружжя тернопільських музикантів Сергій Гаврилко і Наталія Баран приїхали у Словаччину в 2013-му грати в оркестрі Оперного театру в Кошицях. Через три роки вони відкрили тут заклад здорової їжі «Супкультура». Тепер скуштувати унікальний суп із їстівного кухлика у це місто приїжджають туристи з Братислави та інших країн ЄС, місцеві жителі теж у захваті від українського ноу-хау. Підприємці працюють собі на задоволення та будують дружні стосунки зі своїми клієнтами.

«Супкультура» розташована неподалік туристичного центру в непримітному місці. Але це не створює проблем для відвідувачів – їх тут завжди чимало. У закладі чути і українську, і англійську, і словацьку, і навіть італійську.



Сюди ж бо приходять, і щоб просто швидко перекусити, і привести знайомих та друзів у своєрідну візитівку Кошиць. Наталя і Сергій познайомились ще у Тернополі під час навчання в музичному училищі. Згодом обоє продовжили отримувати освіту в Києві. Сергій грає на валторні, а Наталя – на скрипці. Коли з’явилась можливість спробувати себе у конкурсі на роботу в оркестрі в Кошицях, Сергій і Наталя не вагаючись скористалися нею. І отримали роботу. Так розпочався їхній шлях за кордоном. Наталя розповідає, що вони з Сергієм не почувалися чужинцями: проблем із мовою не було, бо вона схожа до української; колеги по роботі ставилися дуже добре, з розумінням.

​Після декількох років проживання в Кошицях подружжя захотіло рухатись далі. Вони уже давно мріяли про свій маленький бізнес. Одного дня Наталя натрапила на статтю про відкриття Soupculture у Варшаві. Уже через тиждень із чоловіком пробували цей суп і дізнавалися, як можна відкрити такий бізнес у Словаччині. Виявилось, що не так легко, бо, за словами Наталі і Сергія, вони нічого спочатку не тямили у бізнесі. А треба було подбати про усі дозволи, приміщення, ремонт, санітарні вимоги. Але з усім цим вони впорались, і уже 12 червня Soupculture приймала в Кошицях своїх перших клієнтів.

Джерело.