Як бабуся з Тернопільщини аферу розкрила

Те, чого довго не могли зробити правоохоронці, зробила пенсіонерка із села Залужжя, що у Збаразькому районі на Тернопільщині. Саме вона допомогла поліції вийти на слід шахраїв, які впродовж двох років «кидали» людей на мільйони.

c7db4826b74943e2ff06284fafa58052_xl

Звати сміливу бабусю Ганна Фосенко. Літня жінка й сама стала жертвою злочинців, адже бездумно повірила їм, що, нібито, вони їй допоможуть повернути гроші за неякісне медобслуговування. Та для цього їй потрібно було сплатити додаткові платежі, а це 9 тисяч гривень. Пенсіонерка «купилася», адже їй говорили, що таким чином вдасться повернути в десять разів більшу суму, але обіцяних коштів вона так і не отримувала. Лише згодом пані Ганна зрозуміла, що її просто ошукали.

Та замість гірких сліз, розпачу і дорікань самій собі, вона подалася у поліцію.



Там надала правоохоронцям усі номери телефонів та банківські реквізити, куди перераховувала кошти. І це дало позитивний результат – вже за місяць шахраїв знайшли у столиці.

Як повідомляють в обласній прокуратурі, організована група складалася з 10 осіб, які впродовж двох років дурили довірливих громадян не лише на Тернопіллі, але й у різних куточках України. Так, за приблизними підрахунками, за тиждень такої «роботи» зловмисники отримували близько мільйона гривень. Шахраям вдалося заволодіти коштами 28 людей під приводом повернення грошей за раніше придбані нібито неякісні медичні препарати.
За даним фактом порушено кримінальне провадження.

Організаторів шахрайської схеми взяли під варту, а виконавців – під домашній арешт. У поліції Тернопільщини ж просять жертв аферистів звертатися до них та надавати інформацію про шахраїв, адже кількість ошуканих людей, очевидно, значно більша за поки заявлену.

джерело http://ternopil.te.ua/