Шахраї крадуть гроші у мешканців Тернопільської області

На Тернопільщині шахраї масово крадуть гроші у власників банківських рахунків. Правоохоронці б’ють на сполох, оскільки майже щодня до них звертаються ошукані жителі краю. Рівень розкриття таких злочинів наближений до нуля.

Цими днями близько п’яти тисяч з банківського рахунку втратив 58-річний тернополянин. Потерпілий повірив, що незнайомець, який близько 18 години зателефонував на мобільний, є працівником банку. Відтак, щоб відновити доступ до начебто заблокованої картки, повідомив шахраєві усі персональні дані та паролі до кредитки. Результат очікуваний для таких випадків – з рахунку зникло більше п’яти тисяч гривень.

Лиходії вдаються і до більш радикальних методів.



До банкомату прилаштовують пристрій, який зчитує інформацію з банківської карти. За допомогою спеціальних накладок зловмисникам вдається отримувати інформацію з десятків карт користувачів банків. Відтак правоохоронці наголошують: найкращий спосіб вберегти заощадження на банківські карті – знімати готівку у відділеннях банку і нікому не повідомляти інформацію, що надає доступ до рахунку.

 

Джерело.