Діти складають роботів у Тернополі

Вітряки, алігатори, вертольоти, поїзд й кораблі – усе це можна зібрати з конструктора LegoWedo 2.0. Такі заняття не лише цікаві, але й корисні, бо розвивають уяву, пам’ять, увагу. Оля Підлатюк уже два роки займається робототехнікою і навчає цьому вмінню дітей у гуртку«Robokids» при Тернопільській міській станція юних техніків.

У вересні 2017 року в Комунальному закладі Тернопільської міської ради виникла «Станція юних техніків», за підтримки небайдужих батьків,відкрили гуртки «Robokids» для дітей від 7 до 9 років(молодша школа). Нині заняття відвідують 20 дітей, у двох паралельних групах, двічі на тиждень. Навчання ґрунтується на практичній діяльності учнів. На заняттях діти виконують різноманітні логічні завдання(математичний лабіринт, малюнок по клітинках, що потрібно фахівцю?, додай відсутню частину), в ігровій формі знайомляться з основами робототехніки, принципами дії та застосування простих механізмів, графічним середовищем програмування.
Lego – дуже популярна іграшка та величезне поле для творчості та розвитку дитини.



Граючись із навчальним набором LegoWedo 2.0, учні вигадують рухомі моделі і втілюють в життя свої задуми. Навчання проходить поетапно: від простих моделей(вітряк, алігатор) до прототипів реальних об’єктів(громадський транспорт, повітряний транспорт, морський порт). Робототехніка дозволяє в режимі гри показати дитині закони фізики або математики, а також вивчитибазові структури програмування, знання яких необхідні для управління роботами.
Працюючи у гуртку діти розвиваютьувагу, фантазію, пам’ять, навички взаємодії; отримують знання про форму, пропорції і симетрію, розширюють свої уявлення про навколишній світ; освоюють поняття балансу конструкції, її оптимальної форми, міцності, стійкості/рухливості.

 

Джерело.