Тернополянин розводить дивних домашніх улюбленців, які допомагають повернути молодість

Беніамін Бабаджанян приїхав в Україну з Вірменії. Нині проживає у Тернополі.

Часто бере участь, а також організовує молодіжні тренінги, конференції, з’їзди. Адже він – голова Української студентської спілки. Проте коли Беніамін вдома, то завжди знаходить час на приготування національних страв, а також догляду за домашніми улюбленцями. А вони в нього невибагливі – африканські равлики ахатини альбіноси.
– Чому саме такий вибір домашніх улюбленців?
– Два роки тому подруга з Австрії передала двох малюків і я й моя дівчина з радістю їх прийняли. Тоді вони були маленькими й займали зовсім мало місця.



Ніхто не підозрював, що вони так розмножуються. Зараз у них свій великий акваріум, а сімейство складається приблизно із 150 особин. Хоча може й більше. Треба перерахувати вже.
– Ого. 150 – це ж де стільки імен взяти для них? Чи вибагливі вони?
– Імен не давав, хоча може найстарші заслужили вже. От, вони якраз не вибагливі. У харчуванні є свої нюанси, яких варто притримуватися. Але зазвичай це овочі, сухий корм гаммарус (джерело білка) та сепія (джерело кальцію). Просто є ряд продуктів які не можна давати, наприклад, гостре. Равлики дуже люблять купатися. Краще у теплій (не гарячій воді), бажано не з-під крана, бо там хлорка.
– Їх так багато. Куди ти їх діваєш – роздаровуєш?
– Так, дарую всім, хто забажає. Навіть оголошення в olx робив.Є знайомі, які взяли для себе і своїх дітей. Діти тішаться. Деякі люди бридяться, але коли поясниш, то потім полюблять. Часто запитують, чи цих равликів їдять. Але це не їстівна порода. Їх використовують у косметології. Є спеціальні сеанси, на яких равликів «висаджують» на обличчя чи спину. Після їхнього такого масажу шкіра стає дуже гладенькою, ніжною. Можна сказати, вони допомагають повернути молодість.


– А ти чи твоя дівчина вже пробували такий сеанс масажу?
– Щоб так цілеспрямовано, то ні. Ми просто любимо з ними гратися, піклуватися про них. Коли вони лазять по шкірі, то це просто доволі приємно. А щодо омолодження, то ми й так ще досить таки молоді.
− Які переваги равликів перед іншими видами домашніх улюбленців, окрім цих цілющих властивостей?
– От, їхня основна перевага якраз те, що їм можна дати їжі на декілька днів і залишати сміливо. Як ти згадала, я часто їжджу на різні заходи в інші області, то мені не страшно їх залишати. Знаю, що вони точно не загинуть, бо запас їжі у них великий. А серед інших переваг – не кусаються, вигулу не потребують, прості догляді. Щоправда, періодично треба міняти ґрунт, але то приємний клопіт. Тому равлики дуже підходять дітям. Рекомендую. Якщо кому потрібно. Можете звертатися, поділюся з радістю.

Джерело.