Як тернопільські активісти допомагали Барні звітувати?

Відтепер у Тернополі звітують не для депутатів, а для людей, кажуть організатори «Звіту наживо». З ініціативи руху «Чесно» у прямому ефірі телеканалу ТТБ звітував голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, і кожен бажаючий мав змогу зателефонувати у студію із запитанням.

Поставити питання щодо діяльності голови ОДА хотіли і громадські активісти, тому влаштували мирну акцію. – Метою нашої акції є нагадати, що ще існує громадське суспільство, бо щось останнім часом пан Степан «високо злітає» і починає ігнорувати запитання громади. Просто усе має бути по правді, а на даний момент забагато пустого піару. Якщо він розповідає, то нехай говорить тільки за те, що сам зробив, – каже голова Тернопільського осередку ВО «Автомайдан» Ігор Василів.

У прямому ефірі пан Степан розповів чимало, зокрема, відповідав на запитання щодо своїх обіцянок на 2017 рік, розповів якими досягненнями він пишається та навіть за скільки купує хліб. – Я пишаюсь тим, що жодна посада в області не продається, і про це знають усі.



Ще пишаюсь тим, що ми маємо можливість вільно спілкуватись з людьми. Тим, що в області відкриваються нові дитсадочки, школи, де створюються кращі умови для життя людей, – розповів Степан Барна. Під час прямого включення не усі актуальні запитання були висвітлені, тому учасники акції хотіли поспілкуватись після ефіру, але пан Степан не захотів відповідати на поставлені йому запитання.

Активісти подарували очільнику області карту автомобільних доріг краю з розподілом по організаціях, які обслуговують дороги. С.Барна зазначив, що поставить її у себе в кабінеті. «Звіти наживо» – це спільний проект громадського руху «Чесно» і НСТУ, покликаний, щоб змінити звітування посадовців, подавати їх в новій інтерактивній формі, щоб громада мала змогу почути відповіді саме на ті питання, які її цікавлять. Відтепер звіти посадовців на різні теми відбуватимуться щомісяця в ефірі суспільного телебачення і радіо.

Джерело.