Тернопільські школярі створили унікальну карту України

В рамках тижня трудового навчання, який триває у Хоростківській школі №2 на Тернопільщині, учні та вчителі виготовляють патріотичне панно «Україна – єдина країна». Роботу виконують у техніці String аrt.

Зважаючи на те, що областей у нашій державі разом з Кримом є 25, розподілили оформлення областей між 21 класом, учні яких «намотували» «свою» область. Також разом з дітьми оформляли панно представники міської ради та громади, пише gazeta.te.ua.

– Наша Україна – держава з багатовіковою історією. Кожен регіон має свої особливі риси. Проте, нас, українців, об’єднує одна єдина мета – світле майбутнє нашої держави. Ми мріємо про мир, стабільність, щастя та достаток для своєї сім’ї та для нашої країни.



У якому б куточку України ми не жили: у Львові чи Луганську, у Києві чи Одесі, у Харкові чи у Хотині, ми проти війни, ми за сильну, незалежну, суверенну державу, – коментують роботу над картою організатори та школярі.

String art – один з напрямків творчості, в основі якого цвяхи і нитки. String з англійської перекладається як струна або мотузка, тобто String Art можна перекласти з англійської, як «мистецтво ниток, струн».

Достеменно невідомо, де вперше з`явився стринг арт як мистецтво, але коріння його йдуть в Англію XVII століття. Потім в сорокових роках XIX століття воно знову відродилося, але в модифікованій формі. Англійська вчителька математики Мері Буль придумала оригінальний спосіб, як зацікавити дітей і залучити до вивчення алгебри і геометрії. На дерев`яні дощечки набивали цвяхи для створення геометричних фігур.

Джерело.