Тернопіль у п’ятірці найкращих міст України

Тернопіль посів 4-те місце за рівнем задоволеності якістю 22-х сфер та послуг. Відповідні результати дослідження оприлюднила соціологічна група “Рейтинг”. Оцінювалися комунальна, гуманітарна сфери, медицина, освіта, інфраструктура, діяльність правоохоронних органів та інші чинники.

Опитування провели у 22-х обласних центрах України.

Найвищу оцінку задоволеності тернополян якістю сфер та послуг отримали комунальна та гуманітарна сфери. Зокрема, протягом 2017-2018 року покращився індекс задоволення дорогами, опаленням, системою комунікацій для благоустрою будівель (каналізаціями), збором сміття та діяльністю спортивних закладів.

Також Тернопіль – у лідерах рейтингу щодо зручності для пішоходів та велосипедистів. Оцінкою вище середньої городяни оцінили можливість вільно пересуватися вулицями та районами міста, вільно висловлювати власні думки та вільно реалізовувати духовні потреби. 79% опитаних тернополян вважають місто дружнім до дітей та близько 70 % мешканців міста відчувають себе цілком або переважно у безпеці після настання темряви.

За загальним рівнем оцінки досвіду співпраці з міською радою Тернопіль – на 4-му місці в Україні.



Найвищою оцінкою мешканці відзначили рівень знань та компетентності представників місцевої влади та ставлення службовців до громадян. За результатами рейтингу, більше половини мешканців міста задоволені діяльністю міського голови Тернополя Сергія Надала.

Джерело.