Народні обранці провалили голосування за розширення меж Бережан

Депутати Верховної Ради України провалили голосування за розширення меж Бережан, після чого місто могло збільшитися майже втричі. За відповідну постанову проголосувало всього 188 народних обранців з 226 необхідних.

1480110421-misto-berezhany-jpg
Згідно облікових даних, існуюча площа міста Бережани становить 579,3 гектара. Дані межі не дають місту обласного значення можливості вирішити актуальні містобудівні питання, зокрема, формування резервів житлових та виробничих територій, розміщення комунальних об’єктів, рекреаційних територій, охорони пам’яток культурної спадщини, резервування територій для розміщення малих та середніх виробництв з метою залучення інвестицій у виробництво.

Відповідно Проектом землеустрою щодо зміни і встановлення меж міста Бережани пропонувалося збільшити територію міста на 1525,07 гектара, що знаходяться у віданні Бережанської міської ради, та затвердити територію міста Бережани загальною площею 2104,37 гектара. Відповідні пропозиції були сформовані в проект Постанови Верховної Ради України.

Депутати Верховної Ради України провалили цей законопроект. Зауважимо, що навіть не всі нардепи з Тернопільщини даний підтримали проект – одні не голосували, одні були відсутні…. Хоча всі вони входять до міжфракційного депутатського об’єднання «Тернопільщина» і всі, як один, говорять про відстоювання інтересів нашої області.