У Тернополі злочинна група протягом декількох місяців міняли оригінальні номери абонентів

Слідчі Головного управління Національної поліції Тернопільщини скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових за частиною 2 статті 361 Кримінального кодексу України. Троє співробітників дільниці зв’язку Укрзалізниці, використовуючи технічні можливості електронно-обчислювального обладнання підприємства, здійснювали незаконну зміну маршрутів міжнародного телефонного трафіка.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що мешканець обласного центру, застосовуючи неліцензійне програмне забезпечення, втручався в роботу мереж електрозв’язку та здійснював несанкціоновані дзвінки з абонентами мобільних операторів різних країн світу по занижених тарифах, аніж такі, що здійснюються через мережі мобільного зв’язку ліцензованих операторів. У допомогу залучив двох спільників і злочинна група протягом декількох місяців міняли оригінальні номери абонентів й видавали міжнародний телефонний трафік за місцеві телефонні розмови просто на робочому місці.

Під час санкціонованих обшуків працівники поліції, у робочих кабінетах та помешканнях тернополян вилучили комп’ютерну техніку, документи “чорної” бухгалтерії й електронні носії даних.

Кримінальне провадження, передбачене ч.3 статті 28 та частиною 2 статті361 КК України, тобто несанкціоноване втручання в роботу мереж електрозв’язку, що призвело до підробки, порушення встановленого порядку її маршрутизації, за попередньою змовою у складі організованої групи направлено в суд. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до трьох років з конфіскацією програмних та технічних засобів, за допомогою яких було вчинено несанкціоноване втручання.

Джерело.