Великодній ярмарок у Тернополі

Новий туристичний сезон розпочав у Тернополі великодній ярмарок за участю партнерів зі Львова.
Про це розповів кореспонденту Укрінформу директор туристично-інформаційного центру Тернополя Тарас Ковальчук.

“Для тернополян та туристів, які прибули і прибуватимуть у ці дні до Тернополя, створили ціле містечко із майже 40 дерев’яних будиночків, в яких – усе розмаїття галицького автентичного народного мистецтва, кулінарні вироби, смаколики тернопільських та львівських кулінарів. Адже цього року за партнерів обрали організаторів “Львівських ярмарків”, які відроджують давні звичаї проведення подібних імпрез у місті Лева. Думаю, враховуючи найкращі традиції міських ярмарків Львова та Західної Європи, нам вдасться трансформувати їх у тернопільські реалії”, – сказав Ковальчук. За його словами, проведення цьогорічного ярмарку є чудовою платформою для презентації туристам старожитностей, розмаїття галицької кухні, промоції традицій та звичаїв культури Тернопільщини.

Упродовж кількох днів на ярмарковій території працюватиме сувенірна панорама із виставкою-продажем виробів талановитих народних майстрів, діятиме гастрономічний сектор із презентацією страв національної кухні, буде насичена розважальна програма для дорослих і дітей.

У програмі також – пленер серед мистецьких закладів міста “Розписуємо писанку”, забіг набережною міського озера, великодні гаївки “Зав’яжемо вінець”, “Бої крашанок”, нічний квест “Тернопільські Потемки”, великодній концерт легкої та популярної музики від муніципального Галицького камерного оркестру.

Джерело.