Тернопільських водіїв попереджають про ймовірне подорожчання автогазу

Дешеві запаси палива вже закінчилися. Внутрішні ж аукціони, які є орієнтиром для невеликих мереж, показали зростання цін.

Сьогодні автогаз у середньому продають по 12 грн/л. Таким чином, до наступного тижня він може подорожчати до 12,5 грн/л.

Щодо інших видів палива, то у квітні також можливе незначне зростання цін на бензин та солярку. У квітні стартують польові роботи, українці почнуть більше їздити. Відповідно, попит на паливо збільшиться. Сьогодні заправити повний бак машини на 48 літрів дешевше на 10-20%, ніж на початку березня.



Заправка повного бака бензином А-95 + подешевшала на 17,76 грн. А-95 – на 4,32 грн, А-92-м вигідніше на 10,08 грн, дизпаливо – 12,96 грн.

– Ситуація на ринку була стабільною. Крім того, що ціна на нафту трималася, курс валют теж був більш-менш на одному рівні. Це і дало стабільні ціни, – каже Галасу директор “Консалтингової групи А-95” Сергій Куюн.

Далі все буде залежати від курсу гривні. Якщо національна валюта ослабне хоча б трохи, тоді трейдери відреагують підняттям цін.

Джерело.