Не існує: заява Папи Римського приголомшила весь світ

Італійське видання опублікувало інтерв’ю з Папою Римським, у якому мова йде про пекло та грішні душі.

93-річний журналіст Еудженіо Скальфаро, відомий своїми атеїстичними поглядами, зустрівся з Папою Римським, після чого опублікував статтю у виданні La Repubblica. У ній журналіст, цитуючи Франциска, стверджує, глава Римо-католицької церкви заявив, що пекла не існує, а грішні душі ніхто не карає.

У Ватикані повідомили, що журналіст неналежним чином відобразив те, що сказав Папа. Якби це було правдою, то слова Папи ішли б проти католицького вчення. Про це пише Мirror.

“Душі грішників зникають”, – сказав глава Римо-католицької церкви у інтерв’ю. Натомість видання цитувало Папу Франциска ось так: “Вони (грішні душі – ред.) не покарані”.

“Ті, хто розкаявся, отримують Боже прощення і займають місце серед тих, хто споглядає його (Бога), але ті, хто не розкаявся і не можуть бути прощені, зникають. Пекла не існує, лише зникнення грішних душ”, – сказав Папа.

Після цієї статті Ватикан виступив із заявою, в якій йдеться, що стаття не відображає належним чином те, що сказав Папа.

Також зазначається, що “цитати”, наведені у виданні, є плодом уяви журналіста, а не цитатами понтифіка.



Якби Папа Римський таке сказав, це б суперечило вченню католицької церкви.

Катехізис Католицької Церкви говорить: “Вчення церкви підтверджує існування пекла і його вічності”. Він також говорить про “вічний вогонь”, в якому горять грішники, і вчить, що “головне покарання пекла – це вічне відділення від Бога”.

Раніше Папа Римський Франциск позбавив монашого сануотця Планчака, а разом із ним – ще вісім монахів з Тернопільщини, за те, що вони проводили обряди екзорцизму без спеціального на те дозволу.

Згідно з нормами церковного права, отці Планчак і Костевський не мають більше права священнодіяти. Вони не можуть служити Божественної Літургії, уділяти Святі Таїнства та здійснювати інші богослужіння у храмі чи поза ним, зокрема звершувати будь-які прилюдні моління за хворих, екзорцизми чи подібні практики.

Монахи, згідно із затвердженим Папою декретом, втрачають приналежність до монашого сану, не мають права носити монаший одяг, втрачають усі права і позбавляються всіх обов’язків, які випливають зі складання монаших обітів, та не можуть більше називати себе монахами

Джерело.