На Тернопільщині керівник фірми привласнив гроші на ремонт Будинку культур

Тернопільською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.1 ст.366 КК України та ч.2 ст.191 КК України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) стосовно керівника одного з приватних підприємств області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Розслідуванням встановлено, що у вересні 2016 року комунальне підприємство області, на підставі проведеного конкурсу, уклало тристоронній договір на виконання робіт з реконструкції Будинку культури на Чортківщині, у зв’язку з ліквідацією аварійного стану глядацького залу будівлі.

Відповідно до умов даного договору, приватне підприємство області, зобов’язувалося виконати певний комплекс будівельних робіт, за виконання яких йому в кінці 2016 року були перераховані кошти державного бюджету. Однак, керівник приватної фірми, шляхом внесення до актів виконаних робіт завідомо неправдивих відомостей, не виконавши запланованого, привласнив кошти державного бюджету на загальну суму понад 71 тис. грн. Станом на сьогодні, частина робіт ще не закінчена.

Розслідування завершено.

Санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання – до 5 років позбавлення волі.

Джерело.