Що робив український прем’єр у тернопільському тролейбусі? (фотофакт)

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман проїхався у одному з тернопільських тролейбусів. Таки чином він мав нагоду ознайомитись із результатами запровадження міської Програми автоматизованої системи оплати за проїзд.

img_0226_g081216

Також Володимир Гройсман зауважив, що Україна має відходити від стандарту загальних пільг і поступово робити їх цільовими. У майбутньому контролювати це питання повинна влада на місцях.

«Ми маємо відходити від загальних пільг на безоплатний проїзд і зробити їх цільовими. Це питання повинне бути на постійному контролі місцевої влади, яка краще розуміє, як це можна зробити, адже транспорт – місцевий, люди – місцеві, кошти з транспорту отримують місцеві підприємства, вони і мають вирішувати співвідношення пільговиків теж», – зазначив Володимир Гройсман.

Нагадаємо, що Тернопіль перше місто в Україні, де запрацював електронний квиток у громадському транспорті. Поки що таке нововведення працює у міських тролейбусах, проте з часом планують перевести на електронні квитки увесь громадський транспорт.

Нововведення має ряд переваг. Зокрема, можна буде побачити реальний облік усіх пасажирів на кожній зупинці. Також завдяки електронному квитку городяни зможуть зекономити 10% власних коштів.