За утримання молодняку великої рогатої худоби селянам обіцяють великі гроші

Днями в департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації проведено нараду з питань надання роз’яснень із виплати дотацій з державного бюджету України за утримання особистими селянськими господарствами молодняку великої рогатої худоби.

Учасникам роз’яснено, що одним із інструментів державної підтримки розвитку тваринництва є надання фізичним особам спеціальної бюджетної дотацій за утримання молодняку великої рогатої худоби (ВРХ).

Відтак, відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 07.02.2018 року № 107 “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва” дотація надаватиметься фізичним особам, які утримують ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби, що народився в господарствах фізичних осіб у поточному році.

Дотація за молодняк надаватиметься за кожні чотири місяці його утримання із наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка у розмірі:

– за період утримання молодняку віком від 1 до 5 місяців – 300 гривень за голову;

– за період утримання молодняку віком від 5 до 9 місяців – 700 гривень за голову;

– за період утримання молодняку віком від 9 до 13 місяців – 1 500 гривень за голову.

Загальний обсяг дотації за молодняк, який досягнув 13 місячного віку становить 2 500 гривень із розрахунку на одну голову молодняка.

Крім того, директор департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації Іван Андріїшин доручив начальникам управлінь (відділів) агропромислового розвитку райдержадміністрацій провести аналогічні наради за участю голів та секретарів сільських, селищних, міських рад та об’єднаних територіальних громад у кожному районі області.

Довідково: Для отримання дотації фізичні особи повинні подати до сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади наступні документи:

– копії паспортів ВРХ, а якщо 10 і більше голів молодняка – виданий
в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин;

– копію паспорта особи – власника тварини;

– копію довідки або договору про відкриття рахунку в банку;

– копію ідентифікаційного номеру фізичної особи – власника тварини.

Документи приймають упродовж року в порядку черговості їх надходження до 1 травня, до 1 вересня, до 1 грудня поточного року.

Сільські, селищні, міські ради та об’єднані територіальні громади у визначенні законодавством терміни надсилають запити до Державного агентства з ідентифікації та реєстрації тварин і після отримання від нього підтвердження про наявність проідентифікованого поголів’я подають до департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації відомість фізичних осіб, які мають право на отримання дотації за молодняк.

Джерело.