Біля Тернополя під відкритим небом розкладається 5 тисяч тонн останків тварин

Біля Тернополя під відкритим небом розкладається 5 тисяч тонн останків тварин. Проблема діяльності підприємства «Укрветсанзавод» залишається відкритою. З настанням весни, підняттям температурного режиму, зростає небезпека потрапляння продуктів гниття в в грунтові води, а значить, і нестерпний запах.

На сьогодні утилізувати відходи тваринного походження на території Тернопільської області без сприяння влади неможливо, оскільки при відсутності належного фінансування ТФ ДП «Укрветсанзавод» його робота припинена. На час «бездіяльності» керівництва даного підприємства на його території під відкритим небом залишилося не утилізованих 5000 тонн відходів, які там знаходяться.

Для недопущення екологічного лиха і вирішення питання знешкодження цих відходів 22 грудня 2017 рішенням сьомої сесії Тернопільської обласної ради №897 прийнята програма утилізації відходів тваринного походження на території ТФ ДП «Укрветсанзавод» на 2018 рік. Для ресурсного забезпечення програми і її використання пропонується залучити 3239966 гривень з коштів різних бюджетів (обласного, районного, сільського).

Джерело.