“Везуть, як худобу”, – тернопільські пасажири не вміщаються у вагони потягів

Поїзд виживання. Аби попрацювати на грядках, тернопільські пасажири боряться за місце у вагоні. А коли вже розуміють, що їхати сидячи не вдасться, допомагають одне одному бодай влізти в потяг. Та вдається це людям дуже важко.

Сьогодні із станції «Тернопіль» на дачу у довколишні села їхали сотні тернополян. Більшість з них вже на пероні говорили про те, що у вагоні доведеться стояти. Та коли на колію прибув поїзд, який їде у Ходорів, люди кинулись брати потяг штурмом, бо й стояти було ніде.

Найбільше пасажирів було до села Буцнів.



Вийшовши з переповненого вагону, люди поділились емоціями із журналістами.

– Везуть нас як худобу. Бо як машину заправляють худобу 4, 5-ту не беруть, а тут беруть, люди душаться. Потім приїжджає швидка в Ходачків, В Тернопіль, в Березовицю і знімають хворих людей, це знущання, – каже пасажирка пані Надія.

– Дуже погано. Треба вагонів більше. Дають два вагони, один короткий, другий більший, а людей багато, то страхіття,- каже пенсіонерка. ЇЇ чоловік розповів, що до буцнівських дач, їхав у тамбурі. Там разом з ним помістився ще однин чоловік.

Чергові станції кажуть: таку малу кількість вагонів дають у ДЕПО. Просити додаткових не мають підстав, бо більшість пасажирів – пенсіонери, вони не беруть квитків у касі, тож офіційно сьогодні на потяг Тернопіль-Ходорів сіло лише 50 пасажирів.

Джерело.