На ринку валют аномалія, готуйтеся до різкої зміни курсу

На ринку валют в Україні склалася аномальна ситуація. Про це говорять експерти і попереджають, що після 9 травня потрібно чекати нового курсу.

 

«Люди досить активно продають валюту в каси банків, може бути під відпускний сезон. І частина цієї валюти перепродується на безготівковому ринку», – заявив начальник управління дилінгових операцій одного з банків.

Крім того, наголошується, що зараз аномальна ситуація – готівковий долар виявився дешевшим за безготівковий.

Варто відзначити, що банкіри очікують зміни курсу після 9 травня, проте оцінки того, яким саме буде новий курс дуже відрізняються.

«Після вихідного дня, швидше за все, курс буде в діапазоні 26,15-26,30 грн/$», – вважає начальник управління дилінгових операцій однієї з фінустанов. Це песимістична оцінка, інші опитані банкіри налаштовані більш оптимістично.

Відзначимо, зростання валютних покупок і курсу долара фінансисти допускають після нових виплат Мінфіну за гривневими держоблігаціями, значну частину яких взимку купували іноземці. Якщо ті не наважаться перевкладатися отримане в нові випуски ОВДП, то можуть вийти скуповувати долар на міжбанку. Вже через тиждень-два.

Відзначимо, курс долара в Україні повинен бути на рівні 8,9 $/грн, стверджують міжнародні експерти.

 

Джерело.