Ще одна європейська країна спрощує працевлаштування для українців

Міністерство праці та соціальних справ Чеської Республіки готує програму, щоб спростити працевлаштування для українців. Про це 21 травня заявила міністр Ярослава Нємцова.


Зараз кількість вільних робочих місць в Чехії досягло рекордного числа.

“Кількість вакансій перевищує 260 тисяч місць”, – заявила міністр.

За словами Немцової, це перш за все медичні сестри та працівники соціальної сфери, а також робочі середньої технічної кваліфікації, будівельники.

Минулого тижня чеський міністр відвідала Україну, зокрема, посольство Чехії в Україні, а також генеральне консульство у Львові, щоб домовитися про спрощення і прискорення процедури оформлення дозволу на роботу.

Зокрема, передбачається збільшення кількості робочої сили з України з правом працевлаштування на два роки до 19,6 тисяч осіб.

Нагадаємо, за офіційною статистикою, в Чехії працюють 374 тисячі іноземців, з них 280 тисяч – громадяни Євросоюзу, 94 тисяч – громадяни з інших країн Європи і Азії. Українці з числа заробітчпн становлять близько 70 тисяч осіб.Нагадаємо, як писала Politeka, через величезний наплив заробітчан в Литву уряд країни має намір ввести квоти для деяких професій.

Так, в цьому році в Литву прибутку понад 11,3 тисяч українців, а в першому кварталі 2017 року – майже 3,6 тисяч.

Джерело.