Тернопільську клініку підозрюють у розтраті державних грошей, які списали на фіктивну реабілітацію ветеранів АТО (відео).

Вдруге у Тернополі вийшли на пікет проти приватної клініки. Вони не повірили, що за десять днів можна надати психологічну допомогу сотням бійців АТО. На таку реабілітацію медзаклад отримав 450 тисяч гривень.

silnoe-serdcebienie-lechenie-e1476021457666

“Тендерна угода була підписана 18 грудня 2015 року, а вже через 10 днів – 28 грудня “Віасан” подали документацію – акт виконаних робіт про те, що нібито реабілітація вже відбулася і сто учасників АТО реабілітовано. Проте в самій тендерній угоді чітко прописано, що реабілітація мала би тривати не менше як 14 днів”,– розповів активіст всеукраїнської мережі “Вільні люди” Іван Ковалик.

Тендер на оздоровлення бійців оголосила державна служба у справах ветеранів та учасників АТО. На реабілітацію людей мав би направляти обласний департамент соціального захисту. проте, чиновники запевнили, що жодних направлень не виписували.

Активісти розповіли, що почали давати запити і перевіряти, чи хтось проходив реабілітацію і не змогли знайти атошників, які її пройшли.



Однак у приватній клініці переконують, що надали психологічну допомогу сотням учасників АТО.

Після першого пікету, освоєнням бюджетних грошей зацікавилася поліція. Правоохоронці звернулися в клініку з вимогою надати списки бійців АТО, які пройшли реабілітацію.

У ході розслідування з’ясувалося, що засновниками клініки є сім’я заступника голови служби безпеки України в Тернопільській області Ігоря Малярика. За цим фактом прокуратура вже відкрила кримінальне провадження.

Громада міста вимагає, щоб клініка повернула усі гроші на державні рахунки, аби їх можна було таки використати на реабілітацію бійців АТО.