Через розгін циганського табору до Тернополя приїхала місія ОБСЄ

Представники моніторингової місії ОБСЄ у п’ятницю, 1 червня, відвідали Тернопіль та провели зустріч з представниками прокуратури.

 

Делегацію міжнародної організації представляли спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Драган Гаговіч (Республіка Чорногорія), Джейкоб Діннен (Сполучені Штати Америки) та перекладач Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Тереза Бороденчик (Україна).

З боку прокуратури області у зустрічі взяли участь прокурор області В’ячеслав Перч, його перший заступник Микола Голомша, прокурор прокуратури області з міжнародно-правових доручень Галина Лучка та керівник Тернопільської місцевої прокуратури Микола Марцун.

Сторони обговорили питання захисту прав національних меншин, зокрема факт нападу на табір ромів поблизу смт. Велика Березовиця Тернопільського району Тернопільської області, який мав місце 22 травня 2018 року, співпраці прокуратури з правоохоронними органами.

Прокурор області В’ячеслав Перч відповів на запитання гостей та надав вичерпну інформацію щодо особливостей застосування кримінально-процесуального законодавства України, процедур та порядку розслідування кримінальних проваджень даної категорії, а також актуальності обговорюваних питань.

На завершення зустрічі представники КМЄС в Україні подякували керівнику прокуратури області за змістовну й відверту розмову, а також домовились про подальшу співпрацю, повідомляють у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

Нагадаємо, 22 травня невідомі особи поблизу селища Велика Березовиця напали на циганський табір, в якому перебувало 7 дорослих і 33 осіб. Табір підпалили після того, як його мешканці втекли у ліс.

Поліція затримала нападників. Згодом відповідальність за цей інцидент взяла на себе організація “Правий сектор”.

Тернопільські “правосеки” пояснили, що вдалися до таких дій через те, що мешканці незаконного поселення системно вчиняли кримінальні злочини у Тернополі в районі автовокзалу. Тому в організації змушені були вдатися до відновлення порядку, оскільки цього не могли зробити правоохоронні органи.

Джерело.