Нове масове отруєння українських школярів

Поліція Миколаєва повідомила про підозру хулігану, який розпорошив на території школи №6 перцевий балончик. Згідно із заявою поліції, правопорушником виявився 16-річний учень одного з навчальних закладів міста, який прийшов до школи до свого знайомого.

 

Підозрюваний зізнався, що розпорошив газ у приміщенні шкільної вбиральні не навмисно, а через власну необережність. За його словами, він носив із собою балончик для самооборони.

Перед канікулами в чотирьох українських школах розпорошили невідому речовину. Що про це відомо
Неповнолітньому повідомлено про підозру в межах кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство).



Санкція статті передбачає штраф у розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 – 17 000 грн) або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, що 21 травня в школі № 6 в Заводському районі Миколаєва розпорошили невідомий газ з різким запахом, евакуювали близько 400 учнів, заняття в школі припинили.

До лікарні з діагнозом гостре отруєння невідомою речовиною середньої тяжкості госпіталізували 36 учнів. Діти скаржились на першіння в горлі, сльозоточивість очей та головний біль.

Джерело.