Готуй їжу, заробляй копійки та терпи побої: уявлення українських чоловіків про жінок шокують

Інститут демографії та соціальних досліджень спільно з Мінсоцполітики та українським представництвом Фонду народонаселення ООН провели дослідження “Сучасне розуміння маскулінності: ставлення чоловіків до гендерних стереотипів і насильства по відношенню до жінок” – його результати, відверто кажучи, шокують. Сам текст дослідження розміщений на сайті UNFPA.

 

Пропонуємо вашій увазі інфографіку дослідження. Так, 70% чоловіків упевнені, що найголовніша роль жінки – займатися будинком і готувати їжу. 67% чоловіків вважають, що саме за ними вирішальне слово в сім’ї. 66% українців чоловічої статі відзначають, що дівчина повинна погодитися на інтим, якщо партнер цього хоче. При цьому інші 20% говорять, що використання жінками контрацептивів формує передумови для зайвої сексуальної свободи.

Більш того, 63% чоловіків підкреслюють, що зміна памперсів, купання і годування немовлят – обов’язок матері.



10% з опитаних чоловіків говорять, що жінка має терпіти насильство, щоб зберегти сім’ю.

37% чоловіків хочуть, щоб жінка заробляла менше, ніж він, а 38% – що жінка не повинна ставити під сумнів думку чоловіка.

Результати цього опитування вже активно коментують в соціальних мережах. Так, блогер Денис Гороховський назвав ситуацію “типовим середньовіччям”: “Дуже дивне опитування. Якщо воно релевантне громадській думці, то, хлопці, живемо ми десь в 16 столітті. А якщо ні, то дуже дивну картину малює міністерство”.

“Це така дикість, тому що ти занадто міській. А якщо позаглядивать в дірку в паркані, де хрущі над вишнями гудуть – матимеш всю картину маслом”, – відповідають йому в коментарях.

Нагадаємо, нещодавно доктор медичних наук, професор, завкафедрою психіатрії Львівського національного медичного університету, Ростислав Білобрівко одним махом принизив всіх українок. На його думку, основне завдання і покликання жінки це відтворення, тобто репродукція – на відкриття вони нібито психологічно не здатні.

Джерело.