Медична реформа: на Тернопільщині люди залишаться без «швидкої»?

“Прикро, що “Центр екстреної медичної допомоги…” відправив усіх працівників швидкої Скала-Подільської дільниці у вимушені відпустки на два тижні (задля економії коштів). Хоча відпустки, як відомо, оплачувані. Так, “Центр…” впроваджує свої нові медичні реформи, ризикуючи здоров’ям та життям людей. На наступний раз “швидку” можуть відправити і на довше, ато й взагалі закрити, якщо ми будемо так пасивно на все реагувати…“, – написав на своїй сторінці депутат Тернопільської обласної ради Сергій Коцемір.

 

 

За словами Сергія, працівників в наказовому порядку “попросили” написати заяви у вимушені відпустки. Хто не захотів писати (четверо написали, а шестеро відмовились) пішов на лікарняний. Документ чи наказ, на основі якого людей відправили у відпустку, ніхто з працівників установи не бачив.



Тільки усно. Все робиться ніби для економії коштів, хоча відпустки оплачуються. Але відразу всіх у відпустку, а машину під ключ – неприпустимо. Телефонували керівнику служби екстренної медицини у Тернопіль, він відхрестився від усього і каже що перший раз чує про цю ситуацію. Тому й вирішиві подати офіційне депутатське звернення, щоб прояснити ситуацію і мати офіційну відповідь.

Джерело.