Герою збірної Хорватії загрожує покарання через любов до України, за справу взялася ФІФА

У колишнього гравця київського “Динамо” можуть виникнути проблеми через згадку України після перемоги над Росією на чемпіонаті світу з футболу.

 

 

Захиснику збірної Хорватії Домагою Віді довелося пояснювати відеозапис, зроблений після перемоги в 1/4 чемпіонату світу з футболу-2018 над збірною РФ, в якому він сказав “Слава Україні”.

“Ніякої політики. Це жарт. У мене там друзі з часів київського “Динамо”, нічого іншого я на увазі не мав. Я не хочу змішувати футбол і політику. Я люблю росіян, я люблю українців, я люблю бразильців, я люблю всіх”, – заявив футболіст.

Однак цей епізод, мабуть, сильно зачепив росіян. У будь-якому випадку, поведінку захисника збірної Хорватії Домагоя Віди та екс-гравця команди Огнєна Вукоєвича після матчу проти Росії прокоментували навіть в ФІФА.

“ФІФА обробляє різні звіти, що стосуються зазначеного матчу, а також потенційні докази щодо даного питання.



Поки ми не оцінили наявну інформацію, тому надати інші коментарі щодо даної теми не можемо”, – йдеться в повідомленні прес-служби ФІФА.

Нагадаємо, збірна Хорватії, яка вийшла в півфінал Чемпіонату світу з футболу-2018, обігравши при цьому Росію, присвятила свою перемогу Україні.

Відеодоказ оприлюднив футбольний журналіст Андрій Шахов.

На ньому колишні гравці київського «Динамо» Домагой Віда і Огнен Вукоєвич повторюють «Слава Україні!» і присвячують свою перемогу Україні.

«Наші хорватські друзі-переможці надіслали. Огнен, Домагой, ви кращі!», – підписав відео Шахов.

При цьому Огнен ще раз дякує «Динамо» за те, що його відпустили на ЧС «допомагати рідній збірній». Він обіцяє відразу після чемпіонату повернутися в український клуб.

Варто відзначити, що екс-динамівець Домагой Віда відзначився голом в овертаймі. Також Віда забив один з голів у ворота Росії в серії післяматчевих пенальті.

Огнен Вукоєвич, який вже завершив кар’єру, входить до тренерського штабу збірної Хорватії.

Джерело.