Паломники з Тернополя вирушили на прощу до Зарваниці. Відео, фоторепортаж

Сьогодні, 13 липня, паломники з Тернополя вирушили на прощу до Маріїнського духовного центру Зарваниця, яка відбудеться 14-15 липня. Хода розпочалася традиційною Літургією в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. А вже о 9 годині колона прочан вирушила з Тернополя до духовного центру.

Паломники вишикувались у колону та пройшли центральними вулицями, аж до виходу з міста Тернополя. В кожній групі по 30 людей і супроводжує їх священик з яким прочани будуть молитися та сповідатися до самої Зарваниці.

Йтимуть люди протягом двох днів.
Цього року організатори не забезпечують прочан ночівлею, а натомість організують наметове містечко біля духовного центру, тому людей попросили взяти все необхідне з собою. А це: посуд, вервичка, намет, каримат, зручний одяг та взуття.

Є люди які несуть невеликі рюкзаки з собою, а більші з наметами та речами першої необхідності організатори зібрали й будуть везти централізовано аж до самої Зарваниці.
Також організатори зазначили, що забезпечують усіх паломників харчуванням протягом двох днів.

Кожен прочанин отримає на руку браслет за яким можна буде ідентифікувати його особу. Супроводжує паломників поліція та швидка допомога та волонтери.