Тернополяни дізналися, як стати підприємцями та розвинути свій бізнес (Відео)

Україна – країна підприємців. У Тернополі відбувся  перший всеукраїнський бізнес-форум «Країна успішного бізнесу». Головна мета заходу – створення одного мільйона робочих місць до кінця 2018 року. Його спільно організували «Приватбанк» та Український союз промисловців і підприємців.

1477497055-lyudi-spilkuvannia-jpg

ЮРІЙ АКУЛЕНКО – директор Прикарпатського регіонального управління «Приватбанку»

«З ресурсом банку і технологіями банку, ми подолаємо тенденцію до безробіття та трудової міграції – оце основна мета. Ще основна особливість цієї програми те, що це будуть інвестувати кошти фізичні особи. Ми започаткували, так званий, бізнес-інкубатор – це процес навчання, де підприємець зможе ознайомитись з основами банківської справи, як краще використати кошти, як їх краще повернути і, таким чином, ми хочемо підняти рівень наших підприємців».

МИХАЙЛО ІБРАГІМОВ – заст.



голови правління регіонального  відділення УСПП в області

«Даний проект – «Україна – країна підприємців» – уже в практичній реальній площині, він вже діє. Аналогічні форуми пройшли в багатьох містах нашої держави. І мені надзвичайно приємно говорити про те, що даний проект буде практичним і конкретну вигоду отримають саме наші підприємці, підприємці нашого краю».

Залучили до проведення форуму і владу, зокрема, говорили про можливість компенсації відсотків за кредитами чи позиками малому та середньому бізнесу за рахунок місцевих бюджетів.

Цьогоріч в області зареєструвалося більше трьох тисяч підприємців. А відтак, подібні заходи є досить актуальними для нашого регіону, переконані представники влади. Вони зазначають, на Тернопільщині діють відповідні програми підтримки, а проведення форуму допоможе направити наявні ресурси у потрібне русло.

СТЕПАН БАРНА – голова Тернопільської ОДА

«Ініціатива, котра сьогодні має місце, вона достатньо важлива для розвитку нашої області. Більше того, ми сьогодні маємо вже певну перспективу і вчора, буквально, я підписав розпорядження про регіональну програму підтримки малого і середнього бізнесу на території Тернопільської області, яка включатиме також часткову компенсацію по відсоткових ставках кредитів для малих і середніх підприємців».

ВІКТОР ОВЧАРУК – голова Тернопільської обласної ради

«Ми будемо погашати через співфінансування, повернення коштів, коли люди будуть брати мікрокредити на розвиток свого бізнесу. Це дуже важливо, тому що сьогодні не  секрет, для того, щоб бізнес розвинути, треба мати певну суму коштів і самому підприємцю, який починає бізнес, це важко. І тому через такі мікрокредити нам вдасться зреалізувати і підняти малий і середній бізнес».

Для учасників заходу організували дискусії, вони могли познайомитися з досвідом успішних бізнесменів та дізнатися  про корисні для підприємців лайфхаки та он-лайн сервіси.

ІРИНА КЕЛЬНЕР – керівник проекту IGov в Тернопільській області

«На базі проекту IGov в Тернопільській області створено портал державних послуг Тернопільської області і сьогодні я буду розповідати, які саме послуги он-лайн представники бізнесу, і не лише, можуть замовити в нашому регіоні».

Молода мама Марія Маладика прийшла на форум з маленьким синочком.  Жінка сподівається отримати тут потрібні знання для того, щоб втілити у життя свою мрію.

МАРІЯ МАЛАДИКА – учасниця форуму

«Я хочу приєднатися до частини, можна сказати, бізнесменів Тернопілля, але я початківець, аматор. Хочу орієнтуватися у всіх можливостях, умовах і тому це чудова нагода дізнатися, для нас дуже хороша нагода».

Під час форуму працювали консультаційні точки, там усі охочі могли отримати необхідну інформацію про перевірку малого та середнього бізнесу контролюючими органами, дізнатися про умови кредитування. А для тих, хто хоче придбати «бізнес під ключ» або розширити власну справу, працював фахівець з франчайзингу.