Перша ракетка України Світоліна відмовилася грати в Росії

Найкраща тенісистка України Еліна Світоліна відмовилася від участі в турнірі у Москві. Її рішення підтримав міністр спорту України Ігор Жданов.

 

 

Про це він написав у Facebook.

«Можу лише привітати рішення першої ракетки України Еліни Світоліної не виступати на комерційному турнірі з тенісу в Москві. Завжди є щось важливіше за гроші. Респект!», — сказав Жданов.

Як повідомляв Sport.ua з посиланням на російський спортивний ресурс Championat, Світоліна підписувала угоду про участь, однак згодом відмовилася.

«На першому етапі в числі зірок була Еліна Світоліна. У нас з нею була підписана угода, але деякий час тому через невідомі нам причини політичного характеру, командою Еліни та нею самою, на жаль, було ухвалене рішення до Росії не летіти», — сказав директор московського турніру Moscow River Cup Олександр Островський.

Він сказав, що сподівається побачити українську тенісистку в майбутньому та додав, що Росія готова забезпечити їй безпеку на найвищому рівні.

Moscow River Cup — жіночий міжнародний турнір з тенісу категорії WTA International. Його призовий фонд цього року складає $750 тисяч.



Змагання відбуваються з 22 до 29 липня.

Раніше Світоліна перемогла першу ракетку світу у фіналі турніру WTA у Римі.

У березні Світоліна вперше в кар’єрі вийшла в ¼ фіналу турніру WTA у Маямі.

11 червня Світоліна опуститилася у світовому рейтингу Жіночої тенісної асоціації на п’яту позицію. Українка вилетіла з міжнародного турніру «Ролан Гаррос» вже у третьому раунді та не змогла захистити показники минулого року. За підсумками турніру Світоліна втратила 300 балів.

Джерело.