7-річний Максимко Лихолат, який постраждав під час пожежі у Тернополі, заговорив: це перша серйозна перемога малюка

Малюкові потрібна і ваша допомога. Адже лікування буде дуже довгим і дороговартісним. Давайте подаруємо Максимкові шанс жити – жити повноцінним життям!

7-річний Максим Лихолат весь час питає за тата, про смерть якому йому не сказали. І лікарі, і волонтери, які щодня навідують малого в лікарні, приносять ліки, харчі та іграшки, переконані: Максимко цю новину навряд чи витримає. Хлопчик щодня просить волонтерів обійняти тата. Ті, ховаючи сльози і зціплюючи зуби, обіцяють, що обов’язково це зроблять.



І передають від батька, від котрого Максимко щодня чекає, вісточки, привіти. Та наголошують: тато хотів би, аби ти одужував пошвидше. Хлопчик все ще в лікарні. І ще довго-довго там буде, – каже волонтер Богдан Кіндій. – Іноді він температурить, іноді у нього бувають дуже важкі дні. Та він боєць: передає усім вітання, дякує. Йому й досі потрібні ліки, і ще довго будуть потрібні. Потрібні наша підтримка і бодай часточка тепла. Попереду ще важкий шлях боротьби. Та все буде добре, переконані волонтери. Нагадаємо, 17 липня стався вибух газу на вул. Пушкіна у Тернополі. Максимкова мама намагалась покінчити із собою. Вона в психоневрологічній лікарні, жива. Але семирічний Максимко та його тато сильно обгоріли. Тато помер на 9-й день після трагедії у реанімаційному відділенні лікарні швидкої допомоги. 7-річний Максимко зараз перебуває в реанімації дитячої обласної лікарні, пише “20 хвилин”.

– Малюк хоче спілкуватись і просить чогось смачненького – щоб давали не через зонд, – розповіла волонтер Лілія Мусіхіна, яка учора навідувала хлопчика. – Він тягнеться ручками до тих, хто прийшов його відвідати. Жаліється, що йому болить, але він витерпить все. І нарешті виявив інтерес до ігр на планшеті, який йому подарував небайдужий тернополянин. Сьогодні 2 серпня, малюк заговорив. Волонтери кажуть – це перша серйозна перемога малюка над хворобою. Але йому потрібна і ваша допомога. Адже лікування буде довгим і дороговартісним. Довідка Допомогти 7-річному Максимчику можна, перерахувавши кошти на картковий рахунок 5169 3600 0097 5445, Малік Ірина. Якщо у вас є запитання, як допомогти постраждому хлопчику чи інші стосовно родини Лихолат, телефонуйте волонтерам Богданові Кіндію: 068818 19 12 та Тетяні Титович 068246 65 51.

Кошти на рахунку волонтерів станом на 2 серпня 2018 року.